Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά καφέ έχουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από έναν μακρύ κατάλογο κοινών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και της ηπατικής νόσου.

Δύο νέες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στα Annals of Internal Medicine έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά καφέ έχουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από έναν μακρύ κατάλογο κοινών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και της ηπατικής νόσου.

 

Και οι δύο μελέτες, οι οποίες συνυπέγραψαν ερευνητές του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο, του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, εξέτασαν τις συνήθειες ενός μεγάλου αριθμού δείγμάτων (185.000 σε ένα, 450.000 στην άλλη) κατά τη διάρκεια δύο δεκαετιών (16 έτη στην πρώτη μελέτη, 18 χρόνια στο δεύτερο).

 

 

 

Η πρώτη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ ημερησίως συνδέεται με ένα 12% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, ενώ οι άνθρωποι που έπιναν δύο ή περισσότερα φλιτζάνια είχαν 18% μικρότερο κίνδυνο θανάτου.

 

 

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά καφέ έχουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από έναν μακρύ κατάλογο κοινών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και της ηπατικής νόσου.

 

 

 

Η δεύτερη μελέτη, η οποία είναι η μεγαλύτερη του είδους της, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έπιναν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ ημερησίως είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και οι γυναίκες είχαν οκτώ τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες.
Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι μελέτες δεν αποδεικνύουν ότι είναι ο καφές που βρίσκεται πίσω από τον χαμηλότερο κίνδυνο, αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι που έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής των καταναλωτών του καφέ.

Με εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο