Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ακόμη και η μέτρια πρόσληψη κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Ακόμη και η μέτρια πρόσληψη κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με μελέτες❗️

 

 

Μια πενταετής μελέτη μισού εκατομμυρίου ανδρών και γυναικών που έχουν εγγραφεί στο έργο Biobankresearch του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι όσοι δεν τηρούσαν τις οδηγίες, και κατανάλωναν κατά μέσο όρο 76 γραμμάρια κόκκινου ή μεταποιημένου κρέατος την ημέρα, είχαν 20% αύξηση κίνδυνο καρκίνου του εντέρου σε σύγκριση με εκείνους που κατά μέσο όρο έτρωγαν 21g την ημέρα.

Ο κίνδυνος αυξήθηκε κατά 20% με κάθε επιπλέον φέτα ζαμπόν ή μπέικον (περίπου 25 γραμμάρια) που έτρωγαν οι συμμετέχοντες στη μελέτη και κατά 19% με κάθε παχύ φέτα ψητό βόειο κρέας ή το βρώσιμο μέρος μιας κοτολέτας αρνιού (περίπου 50 γραμμάρια).

 

 

 

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι βαρύτεροι πότες αλκοόλ είχαν αυξημένο κίνδυνο – αύξηση κατά 24% μεταξύ εκείνων που έπιναν το περισσότερο αλκοόλ σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν το λιγότερο.
Ωστόσο, η κατανάλωση ινών με τη μορφή δημητριακών και ψωμιού πρωινού είχε προστατευτικό αποτέλεσμα.
Τον Ιανουάριο, μια μελέτη που ανέθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι οι ίνες προστατεύουν επίσης από καρδιακές παθήσεις.

 

 

Με εκτίμηση.

 

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο