Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται η υπογλυκαιμία….

Όταν το σάκχαρο στο αίμα μας, βρεθεί σε μέτρηση κάτω των 70mg/dl αίματος, τότε αυτο σημαίνει ότι εμφανίζεται υπογλυκαιμία.
Στην ουσία, η υπογλυκαιμία είναι η μειωμένη ποσότητα γλυκόζης στο αίμα.
Όμως, η γλυκόζη είναι to τρόφιμο του εγκεφάλου, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ορθώς.
Όταν εμφανίζεται το σύμπτωμα της υπογλυκαιμίας, ο οργανισμός μας προσπαθεί να μας προστατέψει, θέτοντας σε λειτουργία διάφορες ορμόνες,με τις εξής λειτουργίες όπως είναι, η έντονη εφίδρωση, ο εκνευρισμός ή /και η πείνα.
Τα προαναφερθέντα σημάδια, μας προειδοποιούν για την υπογλυκαιμία.
To σύμπτωμα της υπογλυκαιμίας, εντοπίζεται πιο συχνά σε άτομα τα οποία κάνουν χρήση ινσουλίνης, σε αθλούμενους και σε άτομα, τα οποία δεν τρέφονται σωστά.
Με το που εμφανισθεί η υπογλυκαιμία, θα πρέπει να βρεις πηγή άμεσων απλών υδατανθράκων, ώστε να ανεβεί το σάκχαρο 50 με 70 mg,  επιθυμητή ποσότητα τα 15γρ ύδατανθρακες.
Επιλέγουμε απλούς υδατάνθρακες στη παρούσα κρίσιμη φάση, διότι διασπώνται πιο γρήγορα σε γλυκόζη και έτσι ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου πιο γρήγορα εν συγκρίσει με τους σύνθετος υδατάνθρακες, τα λίπη και τις πρωτεΐνες.
Πριν εμφανίσεις τα έντονα συμπτώματα υπογλυκαιμίας, κρίνεται συνετό να τροφοδοτείς τον οργανισμό σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ανεκτή ποσότητα γλυκόζης μέσω σύνθετων υδατανθράκων, ώστε να σταθεροποιήσεις στα υγιή πλαίσια τις τιμές του σακχάρου και να μην αναγκαστείς να καταφύγεις στην ύστατη επιλογή της αντιμετώπισης.
Τέλος, εάν κάνεις χρήση ινσουλίνης, να ελέγχεις συχνά τις τιμές σακχάρου στο αίμα και να τηρείς δίχως παρεκλίσεις την ειδική φαρμακευτική αγωγή της ινσουλίνης.
Να θυμάσαι, η υπογλυκαιμία όσο απλό σύμπτωμα και να ακούγεται τόσο άσχημα αποτελέσματα έχει, αν δεν αντιμετωπισθεί σωστά.

Mε εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο