Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ριζότο με κοτόπουλο, σαφράν και σταφίδες.

23 Ιούλ Chef, Featured | Σχόλια

Υλικά:

  • 200γρ. φιλέτο κοτόπουλο.
  • 2-3 νήματα σαφράν (κρόκος Κοζάνης).
  • 500ml. ζωμό κοτόπουλου.
  • 150γρ. ρύζι arborio.
  • 10γρ-15γρ. σταφίδες μαύρες.
  • 40γρ. παρμεζάνα τριμμένη.
  • 10γρ. βούτυρο παγωμένο.
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Αφού κόψουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο ή λάδι. Έπειτα το αλατοπιπερώνουμε και αφού πάρει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι.

Σοτάρουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας το συνέχεια, αφού σοταριστεί, το σβήνουμε με λευκό κρασί ή αν επιθυμούμε το σβήνουμε με dry martini.

Έπειτα προσθέτουμε το σαφράν και μόλις απορροφηθεί το κρασί, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζωμό, ανακατεύοντας το μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.

Να σημειωθεί, πώς για να ελέγξουμε αν το ριζότο είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν ο κόκκος είναι μαλακός απο έξω και στο κέντρο του είναι πιο σφιχτός και άσπρος, τότε είναι έτοιμο.

Αφού το έχουμε δοκιμάσει και είναι έτοιμο, τότε προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο.

Στο τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες.

Σημαντικό tip.

Επιλέγουμε βούτυρο και παρμεζάνα, με σκοπό να δώσουν μια κρεμμώδη υφή στο ρύζι.

Χρησιμοποιήσαμε ρύζι τύπου arborio ή carnarolli, διότι έχουν περισσότερο άμυλο και είναι κατάλληλα στο χύλωμα.

 

 

Με τιμή.

Ιωαννίδης Θεοχάρης.

Executive Chef.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο