Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Δίαιτα με βάση την ομάδα αιμάτος… Άραγε, τι ισχύει πραγματικά;

 

Δύσκολοι οικονομικά καιροί και δυστυχώς η επιβίωση ορισμένων τσαρλατάνων επιστημόνων παραμένει ενεργή προς εμφάνιση αρνητικών συμπτωμάτων του πληθυσμού.

Ότι πιο εύκολο, να μπορέσεις να υποστηρίξεις κάθε τι το οποίο εν μία νυκτί θα προσφέρει ότι με κόπο και υπομονή πρέπει να χτισθεί. Έτσι, και με την διατροφή.

Ορισμένοι ”ειδικοί”, υποστηρίζουν ότι αν ακολουθηθεί μία πλήρως εξατομικευμένη διατροφή με βάση την ομάδα αίματος θα εμφανισθούν ταχέως σημαντικά οφέλη ως προς την μείωση τόσο του σωματικού βάρους όσο και του σωματικού λίπους.

 

Ας δούμε πρωτίστως τι πρεσβεύει η εν λόγω διατροφή.

Η συγκεκριμένη διατροφή σε γενικές γραμμές αναφέρεται στο ότι κάθε ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να αφομοιώσει το ίδιο αποτελεσματικά όλες τις τροφές και αυτό έγκειται στο γεγονός της ομάδας αίματος του κάθε διαιτωμένου.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι 4 ομάδες αίματος αντιδρούν διαφορετικά σε κάθε τρόφιμο.

 

Η ομάδα 0, θα πρέπει να ακολουθεί διατροφή πλήρως μειωμένων υδατανθράκων και υψηλών πρωτεινών, αποφεύγοντας τα κίτρινα φρούτα όπως το πορτοκάλι, το αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς. Κατανάλωση εν αφθονεία όλων των ζωικών τροφίμων, μειωμένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και πλήρης απαγόρευση των αμυλωδών προιόντων. Τέλος, να ασκείται όσο πιο έντονα μπορεί, αγγίζοντας την κόκκινη γραμμή του υγιούς πρωτοκόλλου.

 

Η ομάδα Α, θα πρέπει να τρέφεται κατ’αποκλειστικότητα με λαχανικά και φρούτα και να περιορίσει εντόνως την κατανάλωση κρεατικών και ψαριών. Επίσης, θα πρέπει να έχει μία μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα.

 

Η ομάδα Β, αντιδρά αρνητικώς με την επιλογή των κόκκινων κρεατικών και των λοιπών λιπαρούχων τροφίμων και συστήνεται ανεπιφύλακτα η κατανάλωση κοτόπουλου και διαφόρων πλούσιων λευκωματούχων τροφίμων.

 

Η ομάδα ΑΒ, είναι πιο ”χαλαρή” και προσφέρει την δυνατότητα εκλογής γευμάτων μεταξύ των δύο ομάδων.

 

Είναι πασιφανές, ότι οι άνωθεν οδηγίες έχουν συσταθεί μη επιστημονικώς τεκμηριωμένες και φυσικά δεν εμφανίζουν κάποια ουσιώδης υπόσταση.

 

 

Ο λόγος είναι, ότι δεν μελετάται ο κάθε οργανισμός ξεχωριστά αλλά μαζικά.

 

Ας δώσουμε, ορισμένα σημαντικά παραδείγματα ως προς την κατάρριψη της εν λόγω διατροφής.

 

 

Παράδειγμα 1.

Ένας διαιτώμενος, ανήκει στην ομάδα Α και στο ιατρικό του ιστορικό εμφανίζει σημαντική μείωση φεριτίνης ορού και σιδήρου.

Με βάση, την εν λόγω ”δίαιτα” θα πρέπει να προσπαθήσει να τονώσει το αιμοποιητικό του σύστημα μόνο από την προσφορά των φυτικών τροφίμων, πράγμα δύσκολο. Άρα, θα καταφύγει στην λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων.

 

 

 

 

Παράδειγμα 2.

Διαιτώμενος, σε προχωρημένο στάδιο εμφάνισης αιμορροειδών ανήκει στην ομάδα Α. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέγει αποκλειστικώς τα λαχανικά και τα φρούτα. Είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων εμφανίζουν υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν επιλέγεται αποκλειστικά από τον συγκεκριμένο διαιτώμενο, τότε θα επηρεάσει εντόνων τόσο την υγεία του όσο και την ψυχολογία του.

 

 

Παράδειγμα 3.

Διαιτώμενος, καρδιοπαθής με αυξημένο ουρικό οξύ και χοληστερόλη εμφανίζει παράλληλα επιληπτικές κρίσεις και ανήκει στην ομάδα 0.

Με βάση την προαναφερθείσα οδηγία, θα πρέπει να αυξήσει την κατανάλωση ζωικών πρωτεινών σε μεγαλύτερο βαθμό εν συγκρίσει των επιτρεπτών ορίων και να μειώσει εντόνως την κατανάλωση υδατανθράκων.

Το αποτέλεσμα, θα είναι ο οργανισμός να αυξήσει την παρουσία κετονών στο σώμα το οποίο θα προσβάλει την υγεία της καρδιάς και θα διατηρήσει σε αυξημένο βαθμό το ουρικό οξύ λόγω υπερκατανάλωσης τροφίμων με αυξημένες πουρίνες και σε συνδυασμό με την έντονη άσκηση θα προσβάλει τόσο την ευρυθμία της καρδιάς όσο και την ορθή μετάδοση των νευρο-ηλεκτρικών ερεθισμάτων του εγκεφάλου, μιας και εμφανίζει επιληπτικές κρίσεις.

Με βάση τα προηγούμενα παραδείγματα, έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη διατροφή καθώς και ορισμένες διάφορες λοιπές ”θαυματουργές δίαιτες”, δεν στηρίζονται στην προσπάθεια ευρωστιάς και προάσπισης της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού αλλά στο χρηματικό σκοπό.

 

 

Εάν δεν παρουσιάζεται νοσογόνους παράγοντες ή αν εμφανίζεται ή αν ο στόχος σας είναι η μείωση του πλεονάζοντος σωματικού βάρους ή λίπους ή αν ο στόχος σας είναι η ακολουθία ορθών προτύπων διατροφής τότε μελετήστε και εκπαιδευθείτε από τον εκάστοτε επιστήμονα διαιτολόγο – διατροφολόγο.

 

 

Να θυμάστε, κάθε διαιτολόγιο αποτελεί καταλυτικό παράγοντα προς τον στόχο σας αφού έχει σχεδιασθεί με βάση τις ενεργειακές σας ανάγκες και τους στόχους σας.

 

 

 Σημασία, δεν έχει να δείχνουμε υγιείς… αλλά, να είμαστε!!!

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση.

 

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο