Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπακαλιάρος με μύδια και πράσινη σάλτσα.

11 Ιούν Chef, Featured | Σχόλια

Υλικά:

  • 300 γρ. μπακαλιάρο παστό ή γαλέο.
  • 5-10 μύδια φρέσκα
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ( ψιλοκομμένο)
  • 70 μλ. κρασί λευκό
  • 1/2 ματσάκι μαϊδανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλεύρι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε. στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και απο πάνω τοποθετούμε τον μπακαλιάρο, πάνω απο τον μπακαλιάρο βάζουμε τα φρέσκα μύδια τα οποία έχουμε πλύνει καλά.

Ρίχνουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι (λίγο), και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και απο πάνω τον μαϊδανο. σκεπάζουμε κάλά και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Μέτα σερβίρουμε με προσοχή να μην σπάσει ο μπακαλιάρος.
Εάν θέλουμε αντί για νερό βάζουμε ζωμό ψαριού και προσθέτουμε στο τέλος και άνιθο ψιλοκομμένο αν μας αρέσει.

Tip.

Tα μύδια τα οποία δεν έχουν ανοίξει, καλό είναι να μην τα φάμε.

Με τιμή.

Ιωαννίδης Θεοχάρης.

Executive Chef.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο