Γίνεται να μην φας μελομακάρονα τα Χριστούγεννα; Δεν γίνεται! Είναι απολύτως φυσιολογικό να θες να γευθείς τη γεύση του καλού μελιού και του μελομακάρονου στο στόμα σου. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από το διατροφικό μας πρόγραμμα, γι’ αυτό και εγώ σου προτείνω την αγαπημένη μου συνταγή για μελομακάρονα, που δεν έχει ούτε ζάχαρη αλλά ούτε και επεξεργασμένο αλεύρι. Έτσι, μπορούμε να τρώμε περισσότερα! 😉
Υλικά (για 25-30 μελομακάρονα):
- 2 φλ. (200 γρ.) αλεύρι αμυγδάλου
- 1/2 φλ. (50γρ.) τριμμένο καρύδι (σαν αλεύρι)
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού (ακέρωτου)
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 2 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
- λίγο λιγότερο από 1/2 κ.γλ. σόδα
- 3 κ.σ. λάδι καρύδας
- 2 γεμάτες κ.σ. Μέλι με Κανέλα
- 10 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- 2 κ. σ. κονιάκ (αν δε βάλετε, βάλτε 2 κουταλιές παραπάνω χυμό)
Για το σιρόπι:
- 4 κ.σ.μέλι με κανέλα
- 4 κ. σ. νερό
- φλούδα από μισό λεμόνι
- μισό ξυλάκι κανέλας