Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

14 Δεκ Chef, Featured | Σχόλια

 

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

Γίνεται να μην φας μελομακάρονα τα Χριστούγεννα; Δεν γίνεται! Είναι απολύτως φυσιολογικό να θες να γευθείς τη γεύση του καλού μελιού και του μελομακάρονου στο στόμα σου. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από το διατροφικό μας πρόγραμμα, γι’ αυτό και εγώ σου προτείνω την αγαπημένη μου συνταγή για μελομακάρονα, που δεν έχει ούτε ζάχαρη αλλά ούτε και επεξεργασμένο αλεύρι. Έτσι, μπορούμε να τρώμε περισσότερα! 😉


Υλικά (για 25-30 μελομακάρονα):

  • 2 φλ. (200 γρ.) αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 φλ. (50γρ.) τριμμένο καρύδι (σαν αλεύρι)
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού (ακέρωτου)
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
  • λίγο λιγότερο από 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 γεμάτες κ.σ. Μέλι με Κανέλα
  • 10 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ. σ. κονιάκ (αν δε βάλετε, βάλτε 2 κουταλιές παραπάνω χυμό)

 

Για το σιρόπι:

  • 4 κ.σ.μέλι με κανέλα
  • 4 κ. σ. νερό
  • φλούδα από μισό λεμόνι
  • μισό ξυλάκι κανέλας

 

 

 

 

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε τα αλεύρια σε ένα μπολ μαζί με τα μυρωδικά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να βγει μια σφιχτή ζύμη (αν δούμε ότι γίνεται όπως πρέπει με λιγότερα υγρά, σταματάμε εκεί).
  2. Πλάθουμε σε σχήμα μελομακάρονου, τα πατάμε λίγο και κάνουμε σχεδιάκι με το πιρούνι.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά σε αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα του φούρνου και προσέχουμε να μην καούν. Έπειτα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και το βάζουμε να βράσει. Το σβήνουμε μετρώντας 2 λεπτά από τον πρώτο βρασμό.
  5. Βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα σε καυτό σιρόπι και τα βγάζουμε σχεδόν αμέσως. Όταν κρυώσει το σιρόπι μας τα περιχύνουμε με ότι έχει περισσέψει και ρίχνουμε από πάνω χοντροαλεσμένο καρύδι και κανέλα!

Σε περίπτωση που θέλετε, ένα πιο αφράτο και σιροπιασμένο αποτέλεσμα δοκιμάστε να προσθέσετε στη συνταγή 2/3 κ. σ. αλεύρι καρύδας και 2 κ.σ. επιπλέον χυμό πορτοκάλι. Πλάστε τα χοντρά και ψήστε τα στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά, το πολύ 15. Ύστερα, βουτήξτε τα στο σιρόπι και αφήστε τα 30 δευτερόλεπτα. Λόγω καρύδας, θα ρουφήξουν σιρόπι και θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα!

 

Το παρόν άρθρο αναδημοσιεύεται ( με αφαίρεση διαφήμισης προϊόντος) από τον ιστότοπο:

http://lifeme.gr/melomakarona-ygieina/

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο