Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ο όρος “ superfoods “ , ΔΕΝ έχει κάποια επιστημονική τοποθέτηση.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι, παρά την κοινή χρήση του, ο όρος” superfood “δεν έχει καποια ερευνητικού επιπέδου επιστημονική έγκριση και δεν είναι νομικά αναγνωρισμένος όρος”, έχει δηλώσει εκπρόσωπος της British Dietetic Association.

 

Το “Superfood” είναι απλά ένας όρος μάρκετινγκ που έχει γίνει μοντέρνος τα τελευταία χρόνια.

 

Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την υγιεινή διατροφή, αλλά πολλοί εκπρόσωποι αυτων των εταιρειών μπορεί να κάνουν το πορτοφόλι σας ελαφρύτερο!

Πολλά τρόφιμα που καλούνται ως superfoods έχουν κάποια οφέλη για την υγεία, αλλά όχι περισσότερο από πολλά άλλα τρόφιμα που συναντώνται στη φύση.

Επιπλέον, οι έμποροι τείνουν να επικεντρώνονται σε εξωτικά φυσικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των μούρων goji, όταν τα αυγά, ο σολομός, τα καρύδια και τα πιο κοινά φρούτα και λαχανικά θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα ίδια οφέλη για την υγεία.

Ακόμη και αν υποτεθεί ότι ένας συγκεκριμένος καρπός έχει υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να μην είναι σε θέση να το απορροφήσει καλά.

 

 

 

 

Επίσης, αξίζει να ελέγξετε ακριβώς πόσο από το προϊόν θα έπρεπε να καταναλώσετε για να δείτε το” όφελος “που αξιώνεται.

 

Μερικές φορές τα ποσά είναι πολύ μεγάλα.

Σε μία έρευνα βρέθηκε ότι θα χρειαστεί να πιείτε περίπου 30ml στυμμένου χυμού goji για να αποκτήσετε το ίδιο αντιοξειδωτικό όφελος όπως το να τρώγατε ένα μεσαίου μεγέθους κόκκινο νόστιμο μήλο.

 

 

Τα περισσότερα τρόφιμα είναι «σούπερ» με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο