Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Το picnic και δη με barbecue, καταστρέφει τα τρόφιμα! Αναπτύσσει τα μικρόβια

Το πικνίκ και το μπάρμπεκιου προσφέρει πολλές ευκαιρίες για υπαίθρια διασκέδαση με την οικογένεια και τους φίλους. Αλλά όπως ψήνονται αυτά τα τρόφιμα παρουσιάζουν επίσης ευκαιρίες για να ευδοκιμήσουν τα βακτήρια των τροφίμων. Καθώς τα τρόφιμα ψήνονται τόσο έντονα σε συνδυασμό με την ακραία εξωτερική θερμοκρασία, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα.

 

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τους φίλους σας από τροφικές ασθένειες κατά τη διάρκεια των ζεστών καιρικά μηνών, είναι σημαντικό να χειρίζεστε με ασφάλεια τις τροφές όταν τρώτε σε εξωτερικούς χώρους.

 

  Συσκευασία και μεταφορά τροφίμων με ασφάλεια:

 

Κρατήστε κρύο το φαγητό.

Τοποθετήστε το κρύο φαγητό σε ένα ψυγείο με πάγο ή παγωμένα πακέτα γέλης. Τα ψυχρά τρόφιμα πρέπει να φυλάσσονται στους 5 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερα για να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηριδίων. Τα κρέατα, τα πουλερικά και τα θαλασσινά μπορεί να συσκευάζονται ακόμα και να καταψύχονται έτσι ώστε να παραμένουν ψυχρότερα περισσότερο.

Οργανώστε τα περιεχόμενα του ψυγείου.

Με αυτόν τον τρόπο, καθώς θα ανοίγετε το ψυγείο ποτών για να αναπληρώσετε τα ποτά σας, τα μη χρησιμοποιημένα τρόφιμα δεν θα εκτεθούν σε θερμές θερμοκρασίες εξωτερικού αέρα.

Κρατήστε τους ψύκτες κλειστούς.

Μόλις βρεθείτε στον εξωτερικό χώρο για το πικ-νικ, περιορίστε τον αριθμό των φορών που θα ανοίγετε το ψυγείο. Αυτό βοηθά να κρατήσει το περιεχόμενο κρύο περισσότερο.

 

 

 

Μην αναμειγνύετε τα τρόφιμα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διατηρήσει το ωμό κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά καλά περιτυλιγμένα. Αυτό διατηρεί τους χυμούς τους από τη μόλυνση παρασκευασμένων / μαγειρεμένων τροφίμων ή τροφίμων που θα καταναλωθούν ωμά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Καθαρίστε τα προϊόντα σας.

Ξεπλύνετε τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό της βρύσης πριν τα συσκευάσετε στο ψυγείο – συμπεριλαμβανομένων εκείνων με φλούδες που δεν τρώγονται.

 

 

 

 

 

Η ασφάλεια των τροφίμων ξεκινά με τον κατάλληλο καθαρισμό των χεριών – συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών ρυθμίσεων.

 

Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία για πικνίκ, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια και οι επιφάνειες είναι καθαρά.

  • Εξωτερικός καθαρισμός χεριών:                       Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, χρησιμοποιήστε μια κανάτα νερού, κάποιο σαπούνι και χαρτοπετσέτες. Ή, εξετάστε τη χρήση υγρών απορροφητικών μαντηλιών για τον καθαρισμό των χεριών σας.
  • Σκεύη σερβιρίσματος:                        Προσέξτε να διατηρείτε όλα τα σκεύη και τα πιατάκια καθαρά κατά την προετοιμασία των φαγητών.

 

 

Με εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο