Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Το φτωχό πρωινό στη νεαρή ηλικία, συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο – παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή..

 

  

  Το πρωινό είναι το βασικό γεύμα της ημέρας μας.

 

 

 

 

 

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Umea στη Σουηδία , που δημοσιεύτηκε στο Public Health Nutrition υποστηρίζει, ότι οι νεαροί έφηβοι οι οποίοι έτρωγαν ένα φτωχό πρωινό είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου – 27 χρόνια αργότερα – εν συγκρίσει όσων εφήβων είχαν επιλέξει ένα σωστό πλούσιο υγιεινό πρωινό.

 

 

Η μελέτη δείχνει ότι οι νέοι οι οποίοι αμέλησαν να φάνε πρωινό ή έτρωγαν ένα φτωχό πρωινό είχαν 68 τοις εκατό υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου ως ενήλικες , σε σύγκριση με εκείνους που είχαν φάει ένα σωστό πλούσιο – υγιεινό πρωινό στα νιάτα τους.

 

 

 

Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη αφού ελέγχθησαν οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες και άλλες συνήθειες του τρόπου ζωής των εφήβων.

 

Κοιλιακή παχυσαρκία και τα υψηλά επίπεδα της νηστείας των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα ήταν τα δευτερεύοντα στοιχεία τα οποία , σε ώριμη ηλικία , θα μπορούσαν να συνδέονται σαφώς με πιο φτωχό πρωινό στη νεολαία .

 

Να υπενθυμίσουμε, ότι το μεταβολικό σύνδρομο συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Επίσης,  περιλαμβάνει την κοιλιακή παχυσαρκία , τα υψηλά επίπεδα των τριγλυκεριδίων , τα χαμηλά επίπεδα της προστατευτικής HDL ( υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη) , υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα της γλυκόζης νηστείας στο αίμα .

 

 

 

Με εκτίμηση.

 

Κριαράς Νικόλαος.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο