Close

Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε τώρα!

lock and key

Συνδεθείτε εδώ:

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Οι βρεφικές τροφές με βάση το ρύζι, είναι ανεκτές για το μωρό σας;

Οι υδατάνθρακες, αποτελούν τον θεμέλιο λίθο, ως προς την προάσπιση της υγείας. Είναι εξαρετικά σημαντικό να γίνει γνωστό ότι τρόφιμα με υδατάνθρακες για τα βρέφη – όταν επιτραπεί να δοθούν – θα συνδράμουν ως προς την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Επιγραμματικώς, η παγκρεατική α-αμυλάση είναι το ένζυμο το οποίο χρειάζεται για τη διάσπαση των υδατανθράκων. Η παγκρεατική αμυλάση παράγεται στο πάγκρεας και εκκρίνεται στο δωδεκαδάκτυλο για να προωθηθεί η διαδικασία αποικοδόμησης των υδατανθράκων.

 

 

 

Σε μελέτη -η οποία βρίσκεται στο τέλος του άρθρου-  in vitro και όχι in vivo, λόγω ηθικών ζητημάτων αλλά και κόστους, έγινε προσπάθεια ανάλυσης των αμυλούχων βρεφικών τροφών – ρυζάλευρο και κρέμα ρυζιού – , με σκοπό την αποτελεσματικότητα του γαστρεντερικού συστήματος των βρεφών >6 μηνών.

 

Εφαρμόστηκε το μοντέλο MIDA ( μοντέλο πέψης βρεφικής τροφής ) όπου μετρήθηκε η στοματική, γαστρική κι εντερική απορρόφηση. Το μοντέλο, περιλαμβάνει ένα ομοίωμα γαστρεντερικού σωλήνα βρέφους 6 μηνών. Περιλαμβάνει, 4 διαδοχικά διαμερίσματα, οισοφάγος – στομάχι – πυλωρικός σφιγκτήρας κι έντερο.

 

 

 

Απεδείχθη, ότι το γαστρεντερικό σύστημα των βρεφών > 6μηνών, είναι σε θέση να αφομοιώσει το άμυλο σωστά σε όλα τα διαμερίσματα.

 

Κάτωθι, σας προτείνω 3 γεύματα, αν δεν επιθυμείτε την επιλογή της έτοιμης βρεφικής τροφής.

Σε κάθε περίπτωση, απαραιτήτως να συμβουλευθείτε τον παιδίατρο και τον διαιτολόγο σας.

 

 

 

Με εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

 

In vitro dynamic model simulating the digestive tract of 6-month-old infants

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5738106/

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το!

 


Αφήστε Σχόλιο